Pianospelen: Van frustratie naar flow

Pianospelen: Van frustratie naar flow

Door Folkert Hofstra

Gefrustreerd piano spelen. Nooit tevreden zijn. Ik was er klaar mee. Wie wil dat nou?

Soms heb je het gevoel dat er iets zich aandient, en dat je vervolgens twee bladzijden leest uit een zelfhulpboek waarna het ineens duidelijk voor je is. Dat had ik met het boek Effortless Mastery van Kenny Werner.

Ontspannen pianospelen zonder er meteen iets van te hoeven vinden, het te laten stromen, en op die manier improviseren, stukken instuderen, inzien dat nieuwe muziek aanleren tijd vraagt en dat dat geen enkel probleem is. Elke dag kom je weer wat verder.

Na mijn opgedane kennis over meditatief pianospelen kreeg ik een mooie kans om in Studio Kytopia in Utrecht een aantal piano opnames te maken. De stukken zijn helemaal geïmproviseerd en de opnames staan nu op Spotify.

Een ervan is een stuk die ik later de titel Pilgrims heb gegeven. Luister en geniet! 🎶

Ik vind het leuk te horen wat je er van vindt!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Magisch Pianospelen