Ontdek de meesterlijke muzikant in jezelf

Wil jij je vrij kunnen voelen achter je piano? Zelfkritiek en perfectionisme achter je laten en weer met volle teugen van je piano genieten?

Keys to Magic

Wij hebben een programma ontwikkeld waarin we onze jarenlange ervaring met de piano, ons enthousiasme over intuïtief pianospelen en al onze kennis over het bespelen van dit instrument, met je gaan delen. Met als doel dat jij je helemaal vrij voelt in het pianospelen.

 

In Keys to Magic begeleiden we je naar vrijheid achter je piano! Je krijgt zelfvertrouwen en tools om je eigen muziek te gaan creëren. Zodat je piano nieuw leven ingeblazen krijgt, en jij altijd een fijne manier hebt om tot expressie te komen, en om ontspanning en rust te kunnen vinden door piano te spelen.

Je laadt jezelf op door in flow heerlijke pianomuziek te spelen. Je laat toe, nodigt uit en ontvangt, in plaats van telkens te controleren of het wel klopt wat je doet. Je neemt je eigen ruimte in achter de piano, voelt stevigheid en vertrouwen om nieuwe muziek te leren spelen. Je laat je oordelen en frustraties over je pianospel makkelijk gaan, want je hebt het veel te veel naar je zin achter de piano. piano bevrijding

Je bent van harte welkom in ons programma en we kijken er naar uit je daar te zien! Dit worden zes maanden vol magische muziek, ontdekking en nieuwe inzichten voor een investering van:

Nu voor 597 euro

Gun jezelf een prachtig muzikaal cadeau!

Ik ga ervoor!

You’re not alone

Wij horen het regelmatig van onze leerlingen, maar ook zelf hebben we hier het nodige in mogen overwinnen.

“De overtuiging dat pianospelen hard werken is en eigenlijk alleen weggelegd voor de allerbesten zat er bij ons aardig ingebakken.”

Sabine:

“Ik speel nu al bijna 21 jaar piano en dat ging altijd met ups en downs. Met heel veel plezier begon ik in 2010 aan mijn studie klassiek piano aan het conservatorium, maar dat leverde ook veel spanning op, angst om te falen en na mijn afstuderen: tegenzin om te spelen.

Pianoles geven doe ik al 10 jaar met veel plezier en toewijding, maar over mijn eigen spel was ik permanent onzeker. Ik twijfelde of ik niet beter gewoon kon stoppen met zelf spelen.

Natuurlijk wilde ik dat niet echt, en per toeval eigenlijk ontdekte ik hoe je ook op een andere manier kunt spelen. Vanuit verbinding. In flow. Creatiever en meer passend bij mij! Ik geniet nu weer 100% van het prachtige instrument de piano.”

Folkert:

“Op het conservatorium begon ik echt met improviseren op de piano. Ik leerde ontzettend veel, maar het ging niet altijd soepel, want ik zat mezelf soms behoorlijk in de weg bij het spelen. Zelden vond ik het goed genoeg wat ik speelde en mezelf vergelijken met studiegenoten hielp daar ook niet bij.

Pas na het conservatorium ontdekte ik de kracht van intuïtief pianospelen. Ik las het boek ‘Effortless Mastery’ van Kenny Werner en al na het lezen van de eerste paar pagina’s viel het kwartje. Ik maakte echt een mega shift, zowel als persoon als pianospeler.

Na 4 jaar conservatorium en 12 jaar pianoles te hebben gegeven ben ik dankbaar dat ik via Keys to Magic mijn kennis over intuïtief pianospelen mag doorgeven.”

Pianospelen mag ook:

liefdevol︎
speels
avontuurlijk
ontspannen
open
❤︎

In plaats van pianospelen als iets zwaars te zien of iets waar je “gewoon talent voor moet hebben” + heel veel tijd in moet investeren, leer jij om pianospelen als iets lichts en leuks te ervaren.

Je ontdekt dat hoe fijner jij je voelt als je achter je piano zit, hoe makkelijker je leert spelen.

Creativiteit, ontspanning en plezier maken mogen weer hoog op jouw prioriteitenlijstje staan. Je voelt je niet angstig of gefrustreerd als je een foute noot speelt, maar weet er juist een mooie draai aan te geven. Je geniet van het proces van een muziekinstrument leren bespelen.

Jaaa, ik meld me aan

 

In 6 maanden begeleiden we je naar vrijheid achter je piano! Je krijgt zelfvertrouwen en tools om je eigen muziek te gaan creëren. Zodat je piano nieuw leven ingeblazen krijgt, en jij altijd een fijne manier hebt om tot expressie te komen, en om ontspanning en rust te kunnen vinden door piano te spelen.

Je laadt jezelf op door in flow heerlijke pianomuziek te spelen. Je laat toe, nodigt uit en ontvangt, in plaats van telkens te controleren of het wel klopt wat je doet. Je neemt je eigen ruimte in achter de piano, voelt stevigheid en vertrouwen om nieuwe muziek te leren spelen. Je laat je oordelen en frustraties over je pianospel makkelijk gaan, want je hebt het veel te veel naar je zin achter de piano. piano bevrijding

Je bent van harte welkom in ons programma en we kijken er naar uit je daar te zien! Dit worden zes maanden vol magische muziek, ontdekking en nieuwe inzichten voor een investering van…

Nu voor 597 euro

Je voelt het, je weet het..!

Ik ga ervoor!

Waarom onze methode uniek is

Keys to Magic online pianoles

Een mix tussen coaching én praktische pianolessen
In de meeste reguliere pianolessen is er aandacht voor het notenschrift, spelen met akkoorden en de juiste techniek en houding aannemen. Ook wij geloven dat dit belangrijke onderdelen zijn. Tegelijkertijd weten wij heel erg dat er ruimte nodig is om beperkende gedachtes over je eigen spel los te kunnen laten. Door meditatieve en creatieve oefeningen kan de muziek weer écht gaan stromen. Zodat jij en jouw pianospel vleugels zullen krijgen!

Keys to Magic online pianoles

Focus op jou als pianist
Keys to Magic onderscheidt zich van andere online pianocursussen door de focus op jou als pianist. Wanneer jij je echt goed voelt als je achter je piano zit en de muziek door je heen laat stromen, zul je verrast worden door de prachtige muziek die je speelt.

Keys to Magic online pianoles

Eigen tempo
Het unieke van dit traject is, naast de inhoud, de vorm: je leert online in je eigen tempo. Je doet mee op je eigen niveau en na afloop van de 6 maanden behoud je onbeperkt toegang tot de inhoud.

Keys to Magic online pianoles

Coach calls
Regelmatig organiseren we online coach calls: Fijne momenten om even in te checken, vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en bij te sturen waar nodig. Deze sessies duren ongeveer 1 uur per keer. Als je daar niet live bij kunt zijn, is dat niet erg, want er komt altijd een opname beschikbaar.

Keys to Magic online pianoles

Community
Het is een stuk simpeler om zelf lekker aan de slag te gaan, als je dat ook ziet bij anderen. Tijdens deze 6 maanden maak je daarom kennis met andere pianisten via onze online community: Een veilige plek om je inzichten en muziek te delen en inspiratie op te doen van andere deelnemers.

Ik heb er zin in!

Zij gingen je voor:

Anna

Door jarenlang vrij technische muziekles (op accordeon) en veel studeren, kan ik prima ingewikkelde nootjes van bladmuziek spelen. Maar iets uit mijn hoofd spelen? Of improviseren? Nee… dat kon ik echt niet. In mijn hoofd zat eigenlijk ook altijd een ‘moeten’; in de trant van: ‘pfff….ik moet nog oefenen’ en ‘Ik moet dit stuk goed kunnen op de volgende les/repetitie/optreden”. Daar ben ik mee gestopt. En ik heb een piano gekocht. Met het idee dat niets moet. Ik vind het aanbod van Sabine en Folkert ideaal. Op mijn moment kan ik iets uitkiezen om te doen. De oefeningen en filmpjes zijn heel helder. Het geeft ook inspiratie om ‘gewoon wat te pingelen’ zonder stress, maar biedt ook goede handvatten om echt iets moois te spelen. Heel fijn om muziek te maken zonder notenschrift daarbij; dat voelt vrij! Sabine en Folkert stralen rust, begrip en positiviteit uit. Ik ben blij met mijn lidmaatschap.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Koen

Ik vind het alvast prachtig, wat jullie doen samen… Het intuïtief piano spelen zoals jullie het aanbrengen, geeft een andere dimensie aan muziek spelen voor me. Tot voor kort, voor ik met jullie online cursus begon, was zelf musiceren als nastreven van vaardigheden die te hoog gegrepen waren voor me … Amper vier weken later creëer ik al mijn eerste piano-improvisaties, bruikbaar als sound bij mijn tekstperformances, in mijn luistergedichten en in mijn energiewerk. Dank jullie wel! 🙏🙏🙏

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Joy

Toen ik de proeflessen had gevolgd wist ik, dit is wat ik al heel lang zoek. Begeleiding om te improviseren met veel spel inspiratie, hele bruikbare aanwijzingen en een muzikale onderbouwing die uitnodigt om te spelen zonder stress, frustratie en beoordeling. Ik speel nu met plezier en verwondering. Geen prestatie maar een ontdekkingstocht. Oordelen kunnen loslaten en experimenteren. Nieuwe invalshoeken om het spelen te ondersteunen.
Leuk vind ik de variatie in thema’s. Juist het aanleren van een andere aanpak waar ik zelf niet opgekomen was, zoals meditatie vooraf en tijdens het spelen, verklanken van gevoelens, steeds “thuiskomen” bij een begin akkoord, spelen met je ogen dicht: dit geeft zulke verrassende klanken. Daardoor is het spelen ongedwongen geworden. Die invalshoeken die houvast geven zijn zo waardevol. En je eigen tempo en volgorde kunnen bepalen is echt een pluspunt van jullie lessen. Leuke filmpjes, duidelijk en niet te lang of te veel in een les.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hannie

Na een zeer overtuigende proefles besloot ik meteen om me in te schrijven voor het piano-bevrijdingstraject, dat officeel pas 01/04 van start gaat.
Ondertussen heb ik reeds een aantal filmpjes bekeken en pianoflows beluisterd, en de meeste geven me onmiddellijk bruikbare tips om aan de slag te kunnen achter mijn piano. O.a. de 5-minuten-tip en het filmpje over ‘intunen’ zijn echte eye-openers gebleken 🙂
Een grote meerwaarde aan deze lessen in het algemeen, is dat zij focussen op plezier van het piano-spel, op intuïtie en dicht bij jezelf blijven.
Voor mij persoonlijk mogen de werkbladen best wat uitgebreider zijn, dit is een persoonlijke feedback aangezien ik graag lees en daarbij ook het liefst in de diepte ga.
Verder voel ik enkel dankbaarheid dat ik jullie cursus heb ontdekt 🙂

⭐️⭐️⭐️⭐️

Marij

Dankzij Sabine en Folkert en hun methode vind ik mijn piano weer prachtig klinken en heb ik me nog nooit zo vrij gevoeld om te spelen. En m.b.t. Improviseren….. Dat durfde ik eigenlijk nooit maar nu wel. Akkoorden onthouden vind ik lastig maar ik merk dat ook dat gemakkelijker wordt. Daarnaast pak ik weer stukken op die ik altijd te moeilijk vond.
De lesomgeving is heel toegankelijk. De masterclasses en groepslessen zijn een extra stimulans. Een voor mij totaal nieuwe vorm van pianoles.
Ik ben ontzettend blij dat zij mijn pad hebben gekruist en ik mij de cursus intuïtief pianospelen cadeau heb gedaan. Een echte verrijking.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anoniem

Het magisch pianospelen is een magische verandering in mijn muziek maken. De cursus is gestructureerd opgezet en wordt zeer duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Sabine vertelt waar zij zelf tegenaan gelopen zijn tijdens hun studie. Dit is voor mij heel herkenbaar. Het fijne is, dat ze de oplossing hiervoor heel goed op me over kunnen brengen met deze cursus. Ik begin nu altijd vanuit rust te spelen en zorg ervoor dat ik eerst mijn hele lichaam voel. Ook heb ik het idee dat ik degene ben die de piano in handen heeft en er alles mee kan. En eindelijk…de ontspanning die ik nooit gevoeld heb omdat ik altijd zo gericht was op het spelen van de noten met het bijbehorende perfectionisme, is er nu! Er is geen faalangst meer, want niks is fout en dat is het leuke! Bij vragen of onzekerheden stuur ik een mail, die altijd beantwoord wordt. Zij weten mijn onzekerheid weg te nemen, waardoor ik daarna weer vrolijk verder kan. Al met al een cursus die mij geen energie kost, maar juist energie oplevert

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

We behandelen deze 5 thema’s:


Magisch pianospelen
Binnen no-time ervaar je de vreugde van het pianospelen. Je mag vrij spelen, we leren je improviseren. Niks moet, alles mag. Ontdek de mogelijkheden van de piano, met nieuwsgierigheid en plezier!


Aan de slag
Meer kunnen genieten van het proces van leren pianospelen. Je krijgt oefentips om met meer focus én ontspanning te kunnen spelen. Vind de manier van spelen en oefenen die voor jou het beste werkt.


Gouden grepen
Krijg inzicht in muziekharmonie, leer welke noten er mooi bij elkaar passen, hoe je een nieuwe wending geeft aan je muziek. Tips om je improvisaties vorm te geven, sprekender te maken en tot volle bloei te laten komen.


In harmonie met je piano
Aandacht voor jou als pianist en je relatie met de piano. Leer omgaan met perfectionisme, zelfkritiek of oordelen over je spel. Vind de piano als een plek waar je kunt “thuiskomen” en lekker tot ontspanning kunt komen.


Creativiteit & compositie
Laat je creativiteit stromen, maak je eigen muzikale composities. Werk aan jouw unieke muzikale repertoire en ontwikkel je als muzikaal kunstenaar. Geniet van het gevoel van eigenaarschap over je piano en je muziek en deel dit (als je wilt) met anderen!

Dit kun je verwachten van Keys to Magic

Het is een online programma bestaande uit videolessen, werkbladen en live groepscalls. Alle live sessies worden opgenomen, dus het is nooit erg als je een bijeenkomst mist.

Keys to Magic is inclusief Pianobevrijding, een reis waarin je de lessen stap voor stap doorloopt: In een logische volgorde bieden we je de lessen aan in diverse thema’s.

Ook ontvang je:

Meditaties & ondersteuning voor het loslaten van patronen en het vinden van nieuwe wegen en mogelijkheden in het pianospelen. Techniekoefeningen voor meer souplesse en stevigheid in je vingers. Werkbladen waarin alle oefeningen nog eens duidelijk staan uitgeschreven, zowel visueel als in notenschrift. Mooie nieuwe stukken, geschreven door Sabine of Folkert, om te leren spelen. Meestal ook bedoeld als uitgangspunt voor jou om te kunnen improviseren of je eigen draai eraan te kunnen geven. Bonus: Gratis toegang tot onze Beginnerscursus ter waarde van 197 euro.

Geweldig! Ik doe mee

100% tevredenheidsgarantie

Als het programma je om wat voor reden dan ook niet bevalt, kun je binnen 14 dagen na de start van het programma stoppen en krijg je je gehele investering terug. We durven dit aan te bieden omdat we weten dat dit programma (met de juiste intentie en commitment) enorm waardevol zal zijn voor jouw muzikale ontwikkeling.

Veelgestelde vragen

Ik heb al heel lang niet gespeeld, is dit ook voor mij geschikt?
Zeker. Als jij het gevoel hebt dat je weer wilt beginnen, maar op een andere, meer ontspannen en creatieve manier, dan is het Pianobevrijding Traject echt iets voor jou.

Ik heb al veel ervaring, en kan al goed spelen. Zal ik genoeg uitdaging vinden in dit traject? Of: Ik weet niet zeker of ik goed genoeg kan spelen, maar het lijkt me wel heel leuk. Is dit ook voor mij geschikt?
Dit traject is er voor iedere pianist die voelt dat er meer diepgang en vrijheid te ontdekken is in zijn of haar spel. Wij werken veel met mensen die op wat voor manier dan ook een beetje vastgelopen zijn of zin hebben om meer plezier te ervaren in het pianospelen. We bieden de oefeningen aan op zo’n manier dat jij op jouw niveau mee kunt doen. Twijfel je of het aansluit bij wat je al hebt aan ervaring? Neem dan vooral even contact met ons op, dan denken we met je mee! Sta je nog helemaal aan het begin van je reis met de piano, dan raden wij je aan om een kijkje te nemen naar onze 8-weekse Beginnerscursus Intuïtief Pianospelen.

Online pianoles, werkt dat wel?
We zijn al zoveel online allemaal natuurlijk dit jaar en vorig jaar. Wat goed is om te bedenken is dat het pianospelen op zich natuurlijk hartstikke offline is, juist datgene waar het om gaat. De video's en oefeningen zijn zo direct mogelijk en bieden je een geweldige stimulans om je meer te laten genieten van pianospelen.

Hoeveel tijd ben ik er straks ongeveer mee bezig?
Ga ervan uit dat je ongeveer 2 tot 2,5 uur per week tijd kunt besteden aan de lessen en het oefenen. De looptijd van dit traject is 6 maanden. Daarin krijg je o.a. 4 live-sessies met Sabine & Folkert van 1 uur, veel videomateriaal, oefeningen, meditaties en werkbladen.

Hoelang heb ik toegang tot de lessen?
De lessen blijven onbeperkt beschikbaar, je blijft toegang tot je online leeromgeving houden. Ook alle werkboeken, meditaties en opnames van de live sessies blijven beschikbaar. Het leuke daaraan is dat je bijvoorbeeld een jaar later opnieuw de video’s kunt bekijken en er weer op een hele andere manier in staat en je je vooruitgang kunt opmerken.

Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja, dat is mogelijk! Je kunt op de volgende pagina selecteren of je in 1x of in 6 termijnen wilt betalen. Het eerste bedrag wordt dan gelijk afgeschreven. Voor de 5 resterende termijnbetalingen ontvang je in de maanden daarop een factuur. Het is wel iets goedkoper om het gelijk in 1x te betalen.

Ik heb nog een andere vraag, waar kan ik die stellen?
Stuur ons even een mailtje naar hallo@magischpianospelen.nl. Je mag ook altijd even bellen, laat dan even hier je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Duidelijk, ik meld me aan!

Even in het kort

Meld jij je nu aan voor het Pianobevrijding Traject dan:

Krijg je 6 maanden lang alle tools en begeleiding om vrijheid te vinden in het pianospelen. Heb je toegang tot 5 videomodules, waarin we de piano vanuit verschillende invalshoeken zullen benaderen. Maak je deel uit van een kleine, supportive community. Kun je deelnemen aan online coaching calls, van ongeveer 1 uur per keer. Heb je genoeg oefenmateriaal om elke week zo'n 2 - 2,5 uur mee uit de voeten te kunnen. Behoud je onbeperkt toegang tot alle lessen.

 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Je investering is 597 euro.

Ik doe mee!!