Recensies

Fantastisch

Rated 5 out of 5
7 februari 2021

Het magisch pianospelen is een magische verandering in mijn muziek maken. De cursus is gestructureerd opgezet en wordt zeer duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Sabine vertelt waar zij zelf tegenaan gelopen zijn tijdens hun studie. Dit is voor mij heel herkenbaar. Het fijne is, dat ze de oplossing hiervoor heel goed op me over kunnen brengen met deze cursus. Ik begin nu altijd vanuit rust te spelen en zorg ervoor dat ik eerst mijn hele lichaam voel. Ook heb ik het idee dat ik degene ben die de piano in handen heeft en er alles mee kan. En eindelijk…de ontspanning die ik nooit gevoeld heb omdat ik altijd zo gericht was op het spelen van de noten met het bijbehorende perfectionisme, is er nu! Er is geen faalangst meer, want niks is fout en dat is het leuke! Bij vragen of onzekerheden stuur ik een mail, die altijd beantwoord wordt. Zij weten mijn onzekerheid weg te nemen, waardoor ik daarna weer vrolijk verder kan. Al met al een cursus die mij geen energie kost, maar juist energie oplevert!

anoniem

Wat een verademing deze mooie cursus

Rated 5 out of 5
1 februari 2021

Ik vond het GEWELDIG. Deze cursus heeft een totaal andere aanpak. Zeer creatief en erg op gevoel wat goed bij mij aansluit. Je leert de piano op een fijne en rustige manier kennen.

Yolanda

Een verrijking

Rated 5 out of 5
24 januari 2021

Dankzij Sabine en Folkert en hun methode vind ik mijn piano weer prachtig klinken en heb ik me nog nooit zo vrij gevoeld om te spelen. En m.b.t. Improviseren….. Dat durfde ik eigenlijk nooit maar nu wel. Akkoorden onthouden vind ik lastig maar ik merk dat ook dat gemakkelijker wordt. Daarnaast pak ik weer stukken op die ik altijd te moeilijk vond.
De lesomgeving is heel toegankelijk. De masterclasses en groepslessen zijn een extra stimulans. Een voor mij totaal nieuwe vorm van pianoles.
Ik ben ontzettend blij dat zij mijn pad hebben gekruist en ik mij de cursus intuïtief pianospelen cadeau heb gedaan. Een echte verrijking.

Marij Lenssen

Een nieuw avontuur van improvisatie

Rated 5 out of 5
29 december 2020

Ik heb nu de beginnerscursus gedaan, en ik ben zelf heel blij met dit nieuwe avontuur van improviseren.
Ik speel weer met veel zin piano, en ik merk dat ik al best leuke improvisaties kan spelen, en dat terwijl ik de keren dat ik dat de afgelopen 40 jaar dat probeerde het nooit echt lukte.
En onlangs ben ik met 2 vriendinnen die ook de cursus volgen samen gekomen om voor elkaar te spelen, en we waren alle drie verbaast over de spontane levendige pianomuziek die er tevoorschijn kwam.
Ik kijk uit naar de volgende lesblokken!

Santo van der Does

Recensie beginnerscursus Keys to Magic

Rated 5 out of 5
2 december 2020

De beginnerscursus Keys to Magic is heel inspirerend. Sabine en Folkert hebben enthousiast en duidelijk mij op de piano nieuwe combinaties van klanken en melodietjes laten ontdekken. Ze hebben mij d.m.v. hun filmpjes en bijbehorende oefenbladen hierin gestimuleerd. Ik heb veel plezier en ontspanning in het pianospelen gekregen, dankzij hun lessen. Het is echt een aanrader!

Yvonne van Gelderen

tot rust komen achter de piano

Rated 5 out of 5
11 november 2020

Ik was al langere tijd op zoek om een muziekinstrument te gaan leren bespelen. Maar ik wilde echt geen noten leren. Een van de redenen is dat ik sinds drie jaar een beperking heb opgelopen en hierdoor maar kort op iets kan concentreren. En ik wilde graag iets vanuit mijn gevoel doen ipv vanuit mijn hoofd. Toen ik een oude piano kon overnemen ben ik gaan kijken op internet en had ik het geluk om op de site van Sabine en Folkert te komen. Ik heb me ingeschreven voor de beginnerscursus en ik vind het nu heerlijk om achter de piano te gaan zitten en al heel snel een melodie te kunnen spelen terwijl ik geen noot daarvoor hoef te leren. En ook belangrijk, wanneer ik daar zin in heb. Sabine en Folkert leggen het heel prettig en rustig uit en de filmpjes zijn duidelijk en overzichtelijk. Het is echt een verrijking van mijn leven geworden. Heb er geen moment spijt van gehad.

Aafje

Tweede golf

Rated 5 out of 5
11 november 2020

Als er een tweede golf komt, had ik met mezelf afgesproken, dan neem ik weer piano les… dan heb ik meer tijd, want mijn werk is stil gevallen…. maar hoe dan en bij wie?
Ik kwam magisch piano spelen tegen op Facebook en heb schoorvoetend een proefles genomen…
Folkert en Sabine introduceren een hele nieuwe manier van leren spelen op de piano!
Wat als ‘spelen’ , plezier en ontspannen weer boven aan komen staan.
Wat als je niet precies volgens het boekje gaat leren…F &S hebben een prachtige cursus opgezet, met filmpjes, geluidsopnames en werkbladen op een leuke, inspirerende en ongedwongen manier.
Ze vertellen over zichzelf hoe ze via de klassieke manier van leren vast kwamen te zitten en zo deze manier ontwikkeld hebben.
Dat herken ik ook bij mijn eigen piano lessen van vroeger, ik voelde me verkrampt spelen.
Ik ben heel blij met F & S, met de mooie klanken die weer uit mijn piano komen, dat ik de stap heb durven zetten om weer les te nemen en mijn plezier in piano spelen terug heb gevonden!
Hartelijke groeten van Karin Gjaltema

Karin