Reviews die we ontvingen op Google

Elly Schillern
Elly Schillern
Een heel andere en leuke manier om piano te leren spelen of om opnieuw te beginnen na heel lang niet gespeeld te hebben....voor mij is mijn piano geen meubelstuk meer maar wordt weer dagelijks gebruikt !!! Een aanrader!!!
Nelly Pierreux
Nelly Pierreux
Hun enthousiasme, zachtheid, bereikbaarheid, openheid en begrip, los van hun vanzelfsprekende professionaliteit, hebben eindelijk mijn weerstand, ondanks het verlangen, voor 99% weggewerkt. De beginnerscursus in sneltrein doorlopen en nu, met veel geduld pianobevrijding aan het laten gebeuren. Ook "entrance" staat al te wachten. Stilaan ontmoet mijn enthousiasme het hunne. Bedankt Sabine en Folkert.
Irene Kikstra
Irene Kikstra
Wat mij deed besluiten om de cursus pianobevrijding aan te schaffen is dat ik wel speelde, maar bleef hangen bij bepaalde liedjes en stukken. Ik wilde graag, als er ergens een piano staat, zonder vrees gaan zitten en spelen, zonder de angst dat iedereen op me let en zonder angst om fouten te maken . Dit is een heel eind gelukt. Ik heb weer veel plezier in het spelen, zit dagelijks soms uren, soms maar 10 minuten te spelen. En soms ook een paar dagen niet. Je krijgt veel info over akkoorden en harmonie, en veel ruimte voor eigen invulling. Ik denk, dat ik ook door vaker te spelen, en de lessen waar ik op terug kan vallen, ook van Entrance, een hele sprong heb gemaakt. Bedankt Sabine en Folkert, voor de rustige manier van de uitleg en ook toch het interactieve deel, met de groepslessen en altijd antwoord op je vragen. En voor het feit dat ik weer heel veel plezier heb gekregen in pianospelen!
kitty schaap
kitty schaap
Mooi verzorgde cursus met zeer goed te volgen werkbladen en filmpjes. En het werkt nog ook. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren. Daar wordt alles mooier van. En dat is een grote verworvenheid.
Marjolein van Hout
Marjolein van Hout
De groepslessen zijn altijd verrassend. Gisteren had ik eigenlijk niet zo'n zin maar ging toch meedoen. En dan is het toch heel bijzonder dat er al improviserend met een paar aanwijzingen je hele mooie muziek maakt en kan genieten van de piano! Bedankt !
ria wolbink
ria wolbink
Top 🎹 pianoles. Het zorg dat ik echt weer een uurtje speel met creatieve input die makkelijk te volgen is. Even weg en op muziekpad waar je echt blij van wordt en op een leuke manier wat van leert.
Kirsten Van Der Schueren
Kirsten Van Der Schueren
Het is heel fijn om op deze manier met pianospelen bezig te zijn. Ik geraak heel erg geïnspireerd om mijn eigen ding te kunnen doen op piano. Het gaat stap voor stap, op je eigen tempo en zo kunnen spelen is fantastisch. Je krijgt een heleboel tips om zelf naar hartelust te kunnen spelen op je eigen niveau.
Sandra Knaap
Sandra Knaap
De beginnerscursusvolg ik naast klassieke lessen en zorgen voor een fijne, vrijere afwisseling. Ik doe ze op mijn eigen tempo, wanneer ik zin heb. Aanrader! Sandra.
Maarten J Eykman
Maarten J Eykman
Een heel fijne cursus piano improvisatie. Rustig uitgelegd, breder dan je verwacht en veel resultaat. Kennis van pianospelen is geen must, wel een pre.

Ervaringen die we ontvingen van onze cursisten

Anna

Door jarenlang vrij technische muziekles (op accordeon) en veel studeren, kan ik prima ingewikkelde nootjes van bladmuziek spelen. Maar iets uit mijn hoofd spelen? Of improviseren? Nee… dat kon ik echt niet. In mijn hoofd zat eigenlijk ook altijd een ‘moeten’; in de trant van: ‘pfff….ik moet nog oefenen’ en ‘Ik moet dit stuk goed kunnen op de volgende les/repetitie/optreden”. Daar ben ik mee gestopt. En ik heb een piano gekocht. Met het idee dat niets moet. Ik vind het aanbod van Sabine en Folkert ideaal. Op mijn moment kan ik iets uitkiezen om te doen. De oefeningen en filmpjes zijn heel helder. Het geeft ook inspiratie om ‘gewoon wat te pingelen’ zonder stress, maar biedt ook goede handvatten om echt iets moois te spelen. Heel fijn om muziek te maken zonder notenschrift daarbij; dat voelt vrij! Sabine en Folkert stralen rust, begrip en positiviteit uit. Ik ben blij met mijn lidmaatschap.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Koen

Ik vind het alvast prachtig, wat jullie doen samen… Het intuïtief piano spelen zoals jullie het aanbrengen, geeft een andere dimensie aan muziek spelen voor me. Tot voor kort, voor ik met jullie online cursus begon, was zelf musiceren als nastreven van vaardigheden die te hoog gegrepen waren voor me … Amper vier weken later creëer ik al mijn eerste piano-improvisaties, bruikbaar als sound bij mijn tekstperformances, in mijn luistergedichten en in mijn energiewerk. Dank jullie wel!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Joy

Toen ik de proeflessen had gevolgd wist ik, dit is wat ik al heel lang zoek. Begeleiding om te improviseren met veel spel inspiratie, hele bruikbare aanwijzingen en een muzikale onderbouwing die uitnodigt om te spelen zonder stress, frustratie en beoordeling. Ik speel nu met plezier en verwondering. Geen prestatie maar een ontdekkingstocht. Oordelen kunnen loslaten en experimenteren. Nieuwe invalshoeken om het spelen te ondersteunen.
Leuk vind ik de variatie in thema’s. Juist het aanleren van een andere aanpak waar ik zelf niet opgekomen was, zoals meditatie vooraf en tijdens het spelen, verklanken van gevoelens, steeds “thuiskomen” bij een begin akkoord, spelen met je ogen dicht: dit geeft zulke verrassende klanken. Daardoor is het spelen ongedwongen geworden. Die invalshoeken die houvast geven zijn zo waardevol. En je eigen tempo en volgorde kunnen bepalen is echt een pluspunt van jullie lessen. Leuke filmpjes, duidelijk en niet te lang of te veel in een les.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hannie

Na een zeer overtuigende proefles besloot ik meteen om me in te schrijven voor het piano-bevrijdingstraject, dat officeel pas 01/04 van start gaat.
Ondertussen heb ik reeds een aantal filmpjes bekeken en pianoflows beluisterd, en de meeste geven me onmiddellijk bruikbare tips om aan de slag te kunnen achter mijn piano. O.a. de 5-minuten-tip en het filmpje over ‘intunen’ zijn echte eye-openers gebleken 🙂
Een grote meerwaarde aan deze lessen in het algemeen, is dat zij focussen op plezier van het piano-spel, op intuïtie en dicht bij jezelf blijven.
Voor mij persoonlijk mogen de werkbladen best wat uitgebreider zijn, dit is een persoonlijke feedback aangezien ik graag lees en daarbij ook het liefst in de diepte ga.
Verder voel ik enkel dankbaarheid dat ik jullie cursus heb ontdekt 🙂

⭐️⭐️⭐️⭐️

Marij

Dankzij Sabine en Folkert en hun methode vind ik mijn piano weer prachtig klinken en heb ik me nog nooit zo vrij gevoeld om te spelen. En m.b.t. Improviseren….. Dat durfde ik eigenlijk nooit maar nu wel. Akkoorden onthouden vind ik lastig maar ik merk dat ook dat gemakkelijker wordt. Daarnaast pak ik weer stukken op die ik altijd te moeilijk vond.
De lesomgeving is heel toegankelijk. De masterclasses en groepslessen zijn een extra stimulans. Een voor mij totaal nieuwe vorm van pianoles.
Ik ben ontzettend blij dat zij mijn pad hebben gekruist en ik mij de cursus intuïtief pianospelen cadeau heb gedaan. Een echte verrijking.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anoniem

Het magisch pianospelen is een magische verandering in mijn muziek maken. De cursus is gestructureerd opgezet en wordt zeer duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Sabine vertelt waar zij zelf tegenaan gelopen zijn tijdens hun studie. Dit is voor mij heel herkenbaar. Het fijne is, dat ze de oplossing hiervoor heel goed op me over kunnen brengen met deze cursus. Ik begin nu altijd vanuit rust te spelen en zorg ervoor dat ik eerst mijn hele lichaam voel. Ook heb ik het idee dat ik degene ben die de piano in handen heeft en er alles mee kan. En eindelijk…de ontspanning die ik nooit gevoeld heb omdat ik altijd zo gericht was op het spelen van de noten met het bijbehorende perfectionisme, is er nu! Er is geen faalangst meer, want niks is fout en dat is het leuke! Bij vragen of onzekerheden stuur ik een mail, die altijd beantwoord wordt. Zij weten mijn onzekerheid weg te nemen, waardoor ik daarna weer vrolijk verder kan. Al met al een cursus die mij geen energie kost, maar juist energie oplevert

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Logo Magisch Pianospelen