Reviews die we ontvingen op Google

Kathy Soenens
Kathy Soenens
ik had minder en minder motivatie en zin om piano te spelen , was het moe om te moeten oefenen .... Zocht een manier om dat terug te vinden toen kwam keys to magic op mijn pad . Wauw.... het raakte me diep en het was alsof een nieuwe deur openging . Ja, ik werd één met mijn piano ! Dank je wel hiervoor!
Louise Bloem
Louise Bloem
Heel lang niet meer piano gespeeld. Door de lessen van Folkert en Sabine weer helemaal de smaak te pakken. Heerlijk om te improviseren en vrij te zijn eigen muziek te vinden. Intussen leer ik ook over akkoorden, toonladders en muziek lezen. Echt een topper.
Safiya Bos
Safiya Bos
Ben heel blij dat ik gekozen heb voor jullie cursus. Jullie geven zoveel mooie inspiratie mee in jullie lessen. Ik speel nu 12 jaar piano. Door deze andere wijze van spelen leer ik de piano pas echt kennen. Top!!!! Op de foto speel ik op het strand van Terschelling, piano stond daar nog na ‘t Oerol festival.
Michiko Bos
Michiko Bos
Met deze cursus heb ik mijn improvisatie skills verdiept en weer vernieuwde inspiratie gekregen om binnen mijn muziektherapie praktijk mindfull piano spelen toe te passen. Sabine en Folkert hebben een mooi cursus aanbod en de online lessen zijn ideaal, je kunt het openen wanneer je wilt. Super dus!
Antoon vandongen
Antoon vandongen
Sinds ik pianolessen bij Keys to Magic volg is mijn pianospel vooruitgeaan. Sabine en Folkert zijn profesioneel en betrokken. De sheets zijn heel duidelijk. De groepslessen zijn informatief en heel leuk. Onlangs volgde ik een 1 op 1 les Jazz en bleus bij Folkert en Sabine thuis. Folkert gaf mij waardevolle tips waar ik weer verder mee kan. Sabine en Folkert bedankt voor de fijne lessen die ik tot nu toe heb gehad. In deze fijne setting hoop ik nog lang piano te kunnen spelen
Marion Zandbergen
Marion Zandbergen
De fijne masterclass gevolgd. Daarna aangemeld voor het programma pianobevrijding. 3e maand nu. Even wennen aan de online lessen. Het gaat stapsgewijs. Ik speel nu 3x per week kort, maar wel met meer aandacht, luisterend wat er ontstaat en gebruik vrij het hele klavier. Vertrouwend op de opzet van Keys to Magic accepteer ik dat het langzaam gaat maar wel bevrijdend werkt. (ik kon al redelijk pianospelen maar herhaalde mijn improvisaties als ook dezelfde bladmuziek. Ik geef mezelf nu weer vrijheid en plezier. Ik hoop dat deze vrijheid en plezier zo doorzetten. De groepslessen zijn leuk. Zeker een aanrader. Groetjes Marion
José van der Kooij
José van der Kooij
Ben heel anders gaan kijken naar piano spelen. Het is heerlijk om zonder boek te spelen, intuïtief. Dankzij Sabine en Folkert is dit gelukt!!!
Marjolein van Hout
Marjolein van Hout
Ik had de piano heel lang links laten liggen, want ik kwam steeds niet verder en struikelde steeds met het noten lezen. Daarom ben ik gewoon van voren af aan met de beginnerscursus intuïtief pianospelen begonnen. Heerlijk vanaf dag 1. Met een paar basis noten of accoorden spelen en prachtige muziek maken. Het is steeds genieten. Ik heb weer plezier in piano spelen. Dank jullie wel Sabine en Folkert!!!
krista De Mey
krista De Mey
Piano volgen bij Sabine en Folkert geeft je vleugels 🤗 Je krijgt niet zomaar lessen maar wordt ondergedompeld in een sfeer van genieten van klanken, aanwezig zijn, gevoel, emotie, ontspanning. Je leert houden van muziek, van je piano! Dat ook enige discipline aan de orde is, weten Sabine en Folkert op een ongedwongen wijze aan te brengen. Kortom zij geven je weer zin in en houden van je piano!!!
Patricia Vreugdewater
Patricia Vreugdewater
Ik heb net de opname van de groepsles teruggekeken, mijn eerste. Echt geweldig! Ik had serieus niet  verwacht dat ik zo vrij zou kunnen 'drummen' op de toetsen in een jazzy flow. Eerder blokkeerde ik simpelweg als ik 'zomaar' toetsen mocht indrukken. En nu... heerlijk, ik voel me bevrijd!

Ervaringen die we ontvingen van onze cursisten

Anna

Door jarenlang vrij technische muziekles (op accordeon) en veel studeren, kan ik prima ingewikkelde nootjes van bladmuziek spelen. Maar iets uit mijn hoofd spelen? Of improviseren? Nee… dat kon ik echt niet. In mijn hoofd zat eigenlijk ook altijd een ‘moeten’; in de trant van: ‘pfff….ik moet nog oefenen’ en ‘Ik moet dit stuk goed kunnen op de volgende les/repetitie/optreden”. Daar ben ik mee gestopt. En ik heb een piano gekocht. Met het idee dat niets moet. Ik vind het aanbod van Sabine en Folkert ideaal. Op mijn moment kan ik iets uitkiezen om te doen. De oefeningen en filmpjes zijn heel helder. Het geeft ook inspiratie om ‘gewoon wat te pingelen’ zonder stress, maar biedt ook goede handvatten om echt iets moois te spelen. Heel fijn om muziek te maken zonder notenschrift daarbij; dat voelt vrij! Sabine en Folkert stralen rust, begrip en positiviteit uit. Ik ben blij met mijn lidmaatschap.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Koen

Ik vind het alvast prachtig, wat jullie doen samen… Het intuïtief piano spelen zoals jullie het aanbrengen, geeft een andere dimensie aan muziek spelen voor me. Tot voor kort, voor ik met jullie online cursus begon, was zelf musiceren als nastreven van vaardigheden die te hoog gegrepen waren voor me … Amper vier weken later creëer ik al mijn eerste piano-improvisaties, bruikbaar als sound bij mijn tekstperformances, in mijn luistergedichten en in mijn energiewerk. Dank jullie wel!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Joy

Toen ik de proeflessen had gevolgd wist ik, dit is wat ik al heel lang zoek. Begeleiding om te improviseren met veel spel inspiratie, hele bruikbare aanwijzingen en een muzikale onderbouwing die uitnodigt om te spelen zonder stress, frustratie en beoordeling. Ik speel nu met plezier en verwondering. Geen prestatie maar een ontdekkingstocht. Oordelen kunnen loslaten en experimenteren. Nieuwe invalshoeken om het spelen te ondersteunen.
Leuk vind ik de variatie in thema’s. Juist het aanleren van een andere aanpak waar ik zelf niet opgekomen was, zoals meditatie vooraf en tijdens het spelen, verklanken van gevoelens, steeds “thuiskomen” bij een begin akkoord, spelen met je ogen dicht: dit geeft zulke verrassende klanken. Daardoor is het spelen ongedwongen geworden. Die invalshoeken die houvast geven zijn zo waardevol. En je eigen tempo en volgorde kunnen bepalen is echt een pluspunt van jullie lessen. Leuke filmpjes, duidelijk en niet te lang of te veel in een les.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hannie

Na een zeer overtuigende proefles besloot ik meteen om me in te schrijven voor het piano-bevrijdingstraject, dat officeel pas 01/04 van start gaat.
Ondertussen heb ik reeds een aantal filmpjes bekeken en pianoflows beluisterd, en de meeste geven me onmiddellijk bruikbare tips om aan de slag te kunnen achter mijn piano. O.a. de 5-minuten-tip en het filmpje over ‘intunen’ zijn echte eye-openers gebleken 🙂
Een grote meerwaarde aan deze lessen in het algemeen, is dat zij focussen op plezier van het piano-spel, op intuïtie en dicht bij jezelf blijven.
Voor mij persoonlijk mogen de werkbladen best wat uitgebreider zijn, dit is een persoonlijke feedback aangezien ik graag lees en daarbij ook het liefst in de diepte ga.
Verder voel ik enkel dankbaarheid dat ik jullie cursus heb ontdekt 🙂

⭐️⭐️⭐️⭐️

Marij

Dankzij Sabine en Folkert en hun methode vind ik mijn piano weer prachtig klinken en heb ik me nog nooit zo vrij gevoeld om te spelen. En m.b.t. Improviseren….. Dat durfde ik eigenlijk nooit maar nu wel. Akkoorden onthouden vind ik lastig maar ik merk dat ook dat gemakkelijker wordt. Daarnaast pak ik weer stukken op die ik altijd te moeilijk vond.
De lesomgeving is heel toegankelijk. De masterclasses en groepslessen zijn een extra stimulans. Een voor mij totaal nieuwe vorm van pianoles.
Ik ben ontzettend blij dat zij mijn pad hebben gekruist en ik mij de cursus intuïtief pianospelen cadeau heb gedaan. Een echte verrijking.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anoniem

Het magisch pianospelen is een magische verandering in mijn muziek maken. De cursus is gestructureerd opgezet en wordt zeer duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Sabine vertelt waar zij zelf tegenaan gelopen zijn tijdens hun studie. Dit is voor mij heel herkenbaar. Het fijne is, dat ze de oplossing hiervoor heel goed op me over kunnen brengen met deze cursus. Ik begin nu altijd vanuit rust te spelen en zorg ervoor dat ik eerst mijn hele lichaam voel. Ook heb ik het idee dat ik degene ben die de piano in handen heeft en er alles mee kan. En eindelijk…de ontspanning die ik nooit gevoeld heb omdat ik altijd zo gericht was op het spelen van de noten met het bijbehorende perfectionisme, is er nu! Er is geen faalangst meer, want niks is fout en dat is het leuke! Bij vragen of onzekerheden stuur ik een mail, die altijd beantwoord wordt. Zij weten mijn onzekerheid weg te nemen, waardoor ik daarna weer vrolijk verder kan. Al met al een cursus die mij geen energie kost, maar juist energie oplevert

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Logo Magisch Pianospelen