Beginnerscursus Intuïtief Pianospelen

Ontdek de magie van
intuïtief pianospelen

Merk jij dat je…

Altijd nog een stille wens koestert om te beginnen met pianospelen?

Piano vooral een meubelstuk is, waar maar weinig op gespeeld wordt?

Stiekem wilde dat je al eerder was begonnen met pianolessen oppakken?

Een beetje tegen die eerste stap aanhikt?

Ertegenop ziet om het notenschrift te leren lezen?

Je aangetrokken voelt tot muziek & creativiteit?

Ontdek jouw eigen muzikale geluid

Leer de basis van het pianospelen en leer om je eigen liedjes te creëren en geniet van de klanken die er via jou mogen ontstaan.

“Zelf speel ik al jaren piano en dat ging altijd met ups en downs. Met heel veel plezier begon ik aan mijn studie klassiek piano aan het conservatorium, maar het leverde ook spanning op, angst om te falen en na mijn afstuderen: tegenzin om te spelen. Per toeval eigenlijk ontdekte ik hoe het is om piano te spelen vanuit verbinding met mezelf door middel van meditatie. Ik geniet nu weer 100% van het prachtige instrument de piano.” – Sabine

Ervaar de helende werking van pianospelen

Maak van je piano of keyboard een plek waar je altijd heerlijk tot ontspanning komt. Leer om liefdevol, vanuit plezier en nieuwsgierigheid piano te spelen.

“Ik geniet van het intuïtief pianospelen met volle teugen. Pianospelen is nu een prachtige ontdekkingstocht, waarin elke klank belangrijker is dan het eindresultaat. Deze tocht eindigt dan ook nooit, want elke keer besluit ik om een nieuwe weg in te gaan. Nu bezig met de 4e les van de beginnerscursus. Ik ben heel blij jullie “ontdekt” te hebben en dit was geen toeval, want kwam op het juiste moment. Ik combineer jullie lessen met die van Alfred’s pianomethode voor volwassen beginners, en dat bevalt prima. De andere online lessen die ik had aangeschaft laat ik voor wat het is.” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Mieke

Heb jij zin om…

Altijd een creatieve uitlaatklep te hebben

Piano te leren spelen vanuit plezier en verwondering?

Meer in contact te komen met je gevoelens via muziek

Te leren improviseren met veel spelvariatie?

Je verbeeldingskracht de ruimte te geven

Je creativiteit in een stroomversnelling te brengen

De helende werking van muziek te ervaren

Ja, ik geef dit mezelf cadeau!

Wat krijg je?

Acht weken lang ontvang je per week een uitgebreide video module waarin we je aan de hand van voorbeelden, creatieve oefeningen en meditatieve pianoflows meenemen in de wereld van het intuïtief pianospelen. In de extra onboarding module ‘Get Ready’ bereid jij je alvast voor om de cursus tot een succes te maken voor jezelf. Elke week ontvang drie tot vijf opdrachten waarmee je aan de slag gaat om je eigen creativiteit achter de piano te ontdekken. Daarnaast behandelen we de basis die nodig is om lekker te kunnen gaan spelen. Bij elke module ontvang je een bijbehorend werkblad, waarin alle oefeningen heel duidelijk uitgewerkt zijn. In totaal 9 uitgebreide werkbladen.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Get ready
Get Ready

Introductie: bereid je voor op de cursus door alvast in de flow te komen en je intentie te bepalen.

Week 1
Week 1

Jij als pianist: vind een fijne houding, ontdek hoe het is om meteen sfeer te maken en voel je als een magiër achter de piano.

Week 2
Week 2

Navigeren over je klavier: vind je weg over de toetsen van de piano, maak kennis met dynamiek en voer een muzikaal gesprek met beide handen.

Week 3
Week 3

Beweging en stilstand: maak je vingers soepel door in te spelen, leer te spelen met twee handen en ervaar de piano als jouw koninkrijk.

Week 4
Week 4

Spanning en ontspanning: leer een nieuw lied om te spelen, met ruimte voor eigen creativiteit, leer ‘foute’ noten te omarmen en geniet van jouw eigen muziek.

Week 5
Week 5

Gebroken akkoorden & pedaal: leer om je pedaal te gebruiken, maak prachtige romantische muziek en leer een mooi slot te maken aan je improvisatie of liedje.

Week 6
Week 6

Meer over akkoorden: leer akkoorden toe te passen, gebruik je verbeeldingskracht en leer improviseren.

Week 7
Week 7

Toonladders: maak snelheid in je muziek, leer een prachtig nieuw stuk spelen en spreek je innerlijke krijger aan.

Week 8
Week 8

Succesen vieren & hoe verder: afsluitende module met ruimte voor vragen en een samenvattende les en een kijkje vooruit.

Wat kost het?

Je investering voor deze cursus is 197 euro. Je kunt ook in twee maandelijkse termijnen van 99 euro betalen. Als je meedoet met de cursus behoud je onbeperkt toegang. Dit betekent dat je de lessen zo vaak kunt doen als je fijn vindt.

100% tevredenheidsgarantie. Als het programma je om wat voor reden dan ook niet bevalt, kun je binnen 14 dagen na de start van het programma stoppen en krijg je je gehele investering terug. No questions asked. We durven dit aan te bieden omdat we weten dat dit programma (met de juiste intentie en commitment) enorm waardevol zal zijn voor jouw muzikale ontwikkeling.

Deze cursus is niet voor iedereen weggelegd. Als je graag op de klassieke manier wilt leren pianospelen, is het niet de ideale cursus voor je. Heb je echter zin om iets nieuws te proberen? Wil je jezelf verrassen met je eigen muzikaliteit? Voel je je moedig en ben je klaar om je innerlijke musicus aan te wakkeren?

Ja, dit precies voor mij!

Zij gingen je voor:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
De lessen zijn heerlijk! Ik voel me als een koningin 😄 Waar ik in de klassieke les vastliep, kan ik nu in alle vrijheid de lessen terug opnemen. Ik heb terug ‘goesting’ om iedere dag even te spelen en een foutje maken is helemaal niet zo erg. Bedankt dat jullie op mijn pad zijn gekomen en ik kijk uit naar de volgende lessen… – Cathérine

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ik vind de lessen super fijn en ben heerlijk aan het piano spelen, krijg op deze manier van les steeds meer vertrouwen in mijn pianospel. Ga zo weer even spelen. 😃 🎹 – Katy

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ik vind het GEWELDIG. Deze cursus heeft een totaal andere aanpak. Zeer creatief en erg op gevoel wat goed bij mij aansluit. Je leert de piano op een fijne en rustige manier kennen. -Yolanda

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Wat voel ik me dankbaar dat het intuïtief pianospelen op mijn pad kwam via de online cursussen van de superfijne mensen Sabine en Folkert. -Koen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Een heel groot compliment voor jullie! Wat zien de lessen er fantastisch uit! De lay-out, jullie enthousiasme, de opbouw! Ik ben er erg blij mee! De piano heeft jaaaaren als meubelstuk in de kamer gestaan en nu komen er weer klanken uit! Ik voel dat door de chaos, in het spelen en in het schilderen, ik zoveel van het geleerde van vroeger kan loslaten. Het allerbeste lukt dat door met mijn ogen dicht te spelen! Dan ben ik niet bezig met evt mooie accoorden te zoeken of al te snel te willen herhalen en zoeken naar iets moois… maar dat volledig los te kunnen laten en te luisteren en te ontspannen! Dus dank jullie wel! – Karin

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Toen ik de proeflessen had gevolgd wist ik, dit is wat ik al heel lang zoek. Begeleiding om te improviseren met veel spel inspiratie, hele bruikbare aanwijzingen en een muzikale onderbouwing die uitnodigt om te spelen zonder stress, frustratie en beoordeling. Ik speel nu met plezier en verwondering. Geen prestatie maar een ontdekkingstocht.” – Joy

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Ik heb al zo’n 15 jaar geen piano gespeeld, terwijl ik vroeger vele jaren les heb gehad. Steeds wilde ik weer beginnen, maar het kwam er niet van. Toevallig zag ik jullie aankondiging op Facebook en ik was gewoon benieuwd hoe het zou zijn om op een andere manier met piano spelen bezig te zijn, want improviseren is iets wat ik nooit gedacht had te kunnen. Het heeft me nu al veel opgeleverd: opeens speel ik bijna elke dag en ik ben verbaasd dat ik inderdaad gewoon aan het improviseren ben.” – Mariëlle

Doe je mee?

Met de lessen die we hebben samengesteld voor Beginnerscursus Intuïtief Pianospelen kan ook jij gaan ervaren hoe het is om echt vanuit flow te spelen. Natuurlijk zitten er daarnaast ook praktische lessen in, zodat je echt vanaf de basis vaardigheden kunt leren die je tot je beschikking hebt om te improviseren op de piano.

Door echt op een vernieuwende manier te gaan kijken naar muziek maken en te genieten van de klanken die je met de piano kan maken wordt je leerproces zoveel makkelijker en leuker. Je kunt echt gaan genieten van alles wat je eventueel al kan achter de piano en vanaf het eerste begin al magisch mooie muziek gaan maken.

Yes, ik meld me aan voor de beginnerscursus intuïtief pianospelen

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn de lessen?

Je kan de lessen helemaal in je eigen tijd volgen. Weliswaar ontvang je gedurende acht weken elke week nieuwe lessen, maar je kunt ze ook op een later tijdstip bekijken. Dus wanneer het jou uitkomt!

Hoe lang heb ik toegang tot de lessen?

Als je je aanmeldt behoud je onbeperkt toegang tot de lessen. Je hebt dus alle tijd om de lessen succesvol af te ronden.

Hoevaak moet ik oefenen om de cursus succesvol af te ronden?

We hebben er alle vertrouwen in dat de cursus jouw muzikale en creatieve vuur zal aanwakkeren, zodat je regelmatig heerlijk muziek zult gaan maken achter jouw piano of keyboard!

Wat heb ik nodig om te beginnen?

Het is fijn als je een piano of keyboard thuis hebt staan. Ook is het fijn als je een koptelefoon hebt. Je kunt de lessen volgen op zowel smartphone, tablet, laptop of pc. De lessen zijn trouwens ook geschikt voor orgel of harmonium. 😊

Ik meld me aan!

Logo Magisch Pianospelen