Pianospelen met je hart challenge

Vergroot je liefde voor pianospelen!

Is jouw relatie met je piano ingewikkeld? Vind je het lastig om ontspanning te vinden in pianospelen? Ben je erg kritisch op je eigen spel? Speel je telkens dezelfde liedjes of voelt het als een worsteling om jezelf de noten eigen te maken?

Het idee van pianospelen vind je fantastisch en het liefst zou je elke dag me plezier achter je piano gaan zitten, maar iets houdt je tegen…

Pianospelen kan ook anders!

Liefdevol︎

Speels

Avontuurlijk

Ontspannen

Open

Zo mag het ook:

Je laadt jezelf op door in flow heerlijke pianomuziek te spelen. Je bent ontspannen en open. Je laat toe, nodigt uit en ontvangt, in plaats van telkens te controleren of het wel klopt wat je doet. Je neemt je eigen ruimte in achter de piano, voelt stevigheid en vertrouwen om nieuwe muziek te leren spelen. Je laat je oordelen en frustraties over je pianospel makkelijk gaan, want je hebt het veel te veel naar je zin achter de piano.

Geef dit jezelf cadeau! →

In plaats van pianospelen als iets zwaars te zien of iets waar je “gewoon talent voor moet hebben” + heel veel tijd in moet investeren, leer jij om pianospelen als iets lichts en leuks te ervaren. Je ontdekt dat hoe lekkerder jij je voelt als je achter je instrument zit, hoe makkelijker je leert spelen.

Creativiteit, ontspanning en plezier maken mogen weer hoog op jouw prioriteitenlijstje staan. Je voelt je niet angstig of gefrustreerd als je een foute noot speelt, maar weet er juist een mooie draai aan te geven. Je geniet van het proces van een muziekinstrument leren bespelen.

Ook kun je zonder schuldgevoel de piano soms een weekje laten staan, als er nu eenmaal andere dingen even voorrang nodig hebben. Geen probleem, want je weet de piano toch wel weer te vinden als het moment daar is!

We hebben een 5-daagse challenge ontwikkeld waarin wij jou uitnodigen om de piano (opnieuw) te ontdekken. Deze challenge is een kickstart om je vuur voor pianospelen helemaal aan te wakkeren.

Je zult weer verliefd worden op pianospelen!

Ik heb er zin in, ik doe mee! →

Pianospelen met je hart challenge

Over Sabine Mantel

Sabine studeerde in 2014 af aan het ArtEZ conservatorium en toen begon de grote zoektocht: wat te doen als “gediplomeerd pianist”? Daar kwamen de nodige twijfels en angsten bij kijken. Inmiddels heeft ze de piano weer helemaal in haar hart gesloten. Met heel veel liefde en passie begeleidt ze pianisten en pianoleerlingen op hun muzikale pad. Momenteel werkt ze aan haar 1e solo piano album.

Over Folkert Hofstra

Folkert studeerde net als Sabine aan het ArtEZ conservatorium. Na zijn studie was hij het plezier in het pianospelen lange tijd kwijt. Hij vond het terug door meditatietechnieken toe te passen achter de piano. Samen met Sabine geeft hij zijn kennis door via hun online pianoschool Keys to Magic. Folkert bracht de afgelopen jaren als componist diverse werken uit, zowel solo als in groepsverband.

Zo ziet de challenge eruit:

Openen – Luisteren – Spelen – Genieten – Verdiepen

In vijf dagen stomen we je klaar voor meer geluk achter je piano. Ervaar de rijkdom van je instrument & stel je open voor jouw unieke muzikale talent. Ongedwongen. Verlies jezelf in de klankwereld van de piano. Luister. Ga optimaal genieten van alles wat je al kunt en verdiep jezelf in de mogelijkheden. Wat is er allemaal nog meer te ontdekken?

Elke dag ontvang je een e-mail met daarin verschillende soorten muzikale oefeningen om achter je piano te doen. Via de mail krijg je toegang tot een online leeromgeving. We geven je tijdens de challenge inspiratie, informatie & praktische handvatten om direct mee aan de slag te kunnen gaan.

We vragen een kleine vergoeding van 22 euro voor deelname aan deze challenge. Zo weten we zeker dat je gemotiveerd bent om ook echt mee te doen. Op deze manier geef je ook direct een signaal af aan jezelf dat je zin hebt om er voor te gaan!

 

Lijkt me superleuk! Ik schrijf me in →

Ervaringen van anderen met onze lessen:

“Ik speel weer met veel zin piano, en ik merk dat ik al best leuke improvisaties kan spelen, en dat terwijl ik de keren dat ik dat de afgelopen 40 jaar dat probeerde het nooit echt lukte.”

– Santo van der Does

“Ik vind het nu heerlijk om achter de piano te gaan zitten en al heel snel een melodie te kunnen spelen terwijl ik geen noot daarvoor hoef te leren. En ook belangrijk, wanneer ik daar zin in heb. Sabine en Folkert leggen het heel prettig en rustig uit en de filmpjes zijn duidelijk en overzichtelijk. Het is echt een verrijking van mijn leven geworden.”

– Aafje

“Het intuïtief piano spelen zoals jullie het aanbrengen, geeft een andere dimensie aan muziek spelen voor me. Tot voor kort, voor ik met jullie online cursus begon, was zelf musiceren als nastreven van vaardigheden die te hoog gegrepen waren voor me … Amper vier weken later creëer ik al mijn eerste piano-improvisaties, bruikbaar als sound bij mijn tekstperformances, in mijn luistergedichten en in mijn energiewerk. Dank jullie wel! 🙏 “

– Koen Snyers

“Ik heb veel plezier en ontspanning in het pianospelen gekregen, dankzij de lessen van Sabine & Folkert. Het is echt een aanrader!”

– Yvonne van Gelderen

“Folkert en Sabine introduceren een hele nieuwe manier van leren spelen op de piano! Wat als ‘spelen’ , plezier en ontspannen weer boven aan komen staan. Wat als je niet precies volgens het boekje gaat leren… Ik ben heel blij met F & S, met de mooie klanken die weer uit mijn piano komen, dat ik de stap heb durven zetten om weer les te nemen en mijn plezier in piano spelen terug heb gevonden! “

– Karin Gjaltema

Gun jezelf een muzikaal cadeau!

Alle vragen op een rijtje

Voor wie is dit geschikt?
Iedere pianist die voelt dat er meer diepgang en vrijheid te ontdekken is in zijn of haar spel. Wij werken veel met mensen die op wat voor manier dan ook een beetje vastgelopen zijn of zin hebben om meer plezier te ervaren in het pianospelen.

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen aan deze challenge?
Een instrument. Dit kan zowel een vleugel, piano of keyboard zijn. Ook op orgel of accordeon zijn de lessen goed te volgen. Je kunt de lessen afspelen op je computer, laptop, Ipad of telefoon. Daarnaast is het fijn om een koptelefoon of oordopjes bij de hand te hebben om de geluidsfragmenten af te spelen.

Moet ik al ervaring hebben met pianospelen om te kunnen deelnemen?
Deze challenge is ideaal voor de pianist die voelt dat er meer te ontdekken is en zin heeft in een andere kijk op pianospelen. Maar je kunt deze challenge ook heel goed gebruiken als een creatieve en ontspannen kennismaking met de piano. Ook als beginner kun je dus heel goed meedoen met de challenge.

Maken jullie gebruik van bladmuziek/moet ik noten kunnen lezen?
We leggen de muzikale voorbeelden altijd op verschillende manieren uit. In notenschrift, maar we maken het ook visueel. Dus ook als je geen noten kunt lezen kun je prima meedoen.

Het komt me nu niet uit, kan ik op een later moment beginnen?
Ja. Je ontvangt per dag de lessen in je mail, waarmee je toegang krijgt tot een online leeromgeving. Je behoudt 3 maanden toegang tot de lessen, dus je kunt de lessen ook op een later moment volgen.

Is deze challenge gratis?
Nee, we vragen een kleine vergoeding van 22 euro voor deelname aan deze challenge.

Ik heb nog een andere vraag. Waar kan ik die stellen?
Je mag ons altijd even een mailtje sturen via hallo@magischpianospelen.nl.

 

Aanmelden →

Logo Magisch Pianospelen