Ontdek de meesterlijke muzikant in jezelf

Wil jij je vrij voelen achter je piano? Zelfkritiek en perfectionisme achter je laten en met volle teugen genieten van pianospelen?

Stel je eens voor...

Je zit achter je piano en speelt moeiteloos nieuwe, betekenisvolle, eigen muziek. Je voelt je zeker over wat je doet. En je kunt je vrij bewegen over de toetsen.

Je voelt je niet meer belemmerd door schuldgevoelens zoals:

Ik oefen te weinig.

Ik ben te laat begonnen met pianospelen.

Ik ben niet goed genoeg.

Spelen gaat als vanzelf! Vanuit plezier en ontspanning. Vrij.

Pianospelen voelt als thuiskomen.

Keer op keer word je verrast door jouw unieke muzikaliteit en creatieve ideeën.

Want dat mag gewoon! Jij kunt:

Op een unieke manier expressie geven aan wat er leeft in jou Een muzikaal verhaal vertellen Precies die muziek gaan spelen die past en hoort bij jou Moeiteloos en volop plezier creëren. In jouw eigen stijl Steeds weer, en telkens op een nieuwe en verrassende manier, jouw eigen muziek spelen

Ook als je nu denkt dat je:

Niet in staat bent om prachtige, betekenisvolle muziek te maken Niet kunt improviseren Telkens hetzelfde speelt of in een vast patroon zit Nooit écht zult genieten, door oordelen of perfectionisme over je pianospel De boot hebt gemist en de droom om piano te spelen maar hebt laten varen

Pianospelen mag ook:

liefdevol︎
speels
avontuurlijk
ontspannen
open
❤︎

 

In plaats van pianospelen als iets zwaars te zien of iets waar je "gewoon talent voor moet hebben" + heel veel tijd in moet investeren, leer jij om pianospelen als iets lichts en leuks te ervaren.

Je ontdekt dat hoe fijner jij je voelt als je achter je piano zit, hoe makkelijker je leert spelen.

Creativiteit, ontspanning en plezier maken mogen weer hoog op jouw prioriteitenlijstje staan. Je voelt je niet angstig of gefrustreerd als je een foute noot speelt, maar weet er juist een mooie draai aan te geven. Je geniet van het proces van een muziekinstrument leren bespelen.

Keys to Magic

Wij hebben een programma ontwikkeld waarin we onze jarenlange ervaring met de piano, ons enthousiasme over intuïtief pianospelen en al onze kennis over het bespelen van dit instrument, met je gaan delen. Met als doel dat jij je helemaal vrij voelt in het pianospelen.

Pianobevrijding traject

We begeleiden je naar vrijheid achter je piano! Je krijgt zelfvertrouwen en tools om je eigen muziek te gaan creëren. Zodat je piano nieuw leven ingeblazen krijgt, en jij altijd een fijne manier hebt om tot expressie te komen, en om ontspanning en rust te kunnen vinden door piano te spelen. Je ontvangt elke maand 10 tot 12 heldere en fijne lessen, gedurende 6 maanden. Daarna houdt je onbeperkt toegang.

Je laadt jezelf op door in flow heerlijke pianomuziek te spelen. Je laat toe, nodigt uit en ontvangt, in plaats van telkens te controleren of het wel klopt wat je doet. Je neemt je eigen ruimte in achter de piano, voelt stevigheid en vertrouwen om nieuwe muziek te leren spelen. Je laat je oordelen en frustraties over je pianospel makkelijk gaan, want je hebt het veel te veel naar je zin achter de piano.

Waarom onze methode uniek is

Keys to Magic online pianoles

Een mix tussen coaching én praktische pianolessen
In de meeste reguliere pianolessen is er aandacht voor het notenschrift, spelen met akkoorden en de juiste techniek en houding aannemen. Ook wij geloven dat dit belangrijke onderdelen zijn. Door onze ervaring als pianist en pianodocent weten we dat er ruimte nodig is om beperkende gedachtes over je eigen spel los te kunnen laten. Door meditatieve en creatieve oefeningen kan de muziek weer écht gaan stromen. Zodat jij en jouw pianospel vleugels zullen krijgen!

Keys to Magic online pianoles

Focus op jou als pianist
Keys to Magic onderscheidt zich van andere online pianocursussen door de focus op jou als pianist. Wanneer jij je echt goed voelt als je achter je piano zit en de muziek door je heen laat stromen, zul je verrast worden door de prachtige muziek die je speelt.

Keys to Magic online pianoles

Eigen tempo
Het unieke van dit traject is, naast de inhoud, de vorm: je leert online in je eigen tempo. Je doet mee op je eigen niveau en na afloop van de 6 maanden behoud je onbeperkt toegang tot het programma.

Keys to Magic online pianoles

Groepslessen
Maandelijks organiseren we een inspirerende online groepsles: Fijne momenten om even in te checken, vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en bij te sturen waar nodig. Deze sessies duren ongeveer 1 uur per keer. Als je daar niet live bij kunt zijn, is dat niet erg, want er komt altijd een opname beschikbaar.

Keys to Magic online pianoles

Community
Het is een stuk simpeler om zelf lekker aan de slag te gaan, als je dat ook ziet bij anderen. Tijdens deze 6 maanden maak je daarom kennis met andere pianisten via onze online community: Een veilige plek om je inzichten en muziek te delen en inspiratie op te doen van andere deelnemers.

You're not alone

"De overtuiging dat pianospelen hard werken is en eigenlijk alleen weggelegd voor de allerbesten zat er bij ons aardig ingebakken."

Sabine:

Sabine: "Ik speel nu al bijna 21 jaar piano en dat ging altijd met ups en downs. Met heel veel plezier begon ik in 2010 aan mijn studie klassiek piano aan het conservatorium, maar dat leverde ook veel spanning op, angst om te falen en na mijn afstuderen: tegenzin om te spelen.

Pianoles geven doe ik al 10 jaar met veel plezier en toewijding, maar over mijn eigen spel was ik permanent onzeker. Ik twijfelde of ik niet beter gewoon kon stoppen met zelf spelen.

Natuurlijk wilde ik dat niet echt, en per toeval eigenlijk ontdekte ik hoe je ook op een andere manier kunt spelen. Vanuit verbinding. In flow. Creatiever en meer passend bij mij! Ik geniet nu weer 100% van het prachtige instrument de piano."

Folkert:

Folkert: "Op het conservatorium begon ik echt met improviseren op de piano. Ik leerde ontzettend veel, maar het ging niet altijd soepel, want ik zat mezelf soms behoorlijk in de weg bij het spelen. Zelden vond ik het goed genoeg wat ik speelde en mezelf vergelijken met studiegenoten hielp daar ook niet bij.

Pas na het conservatorium ontdekte ik de kracht van intuïtief pianospelen. Wat is het heerlijk om gedachteloos en zonder oordeel te genieten van de muziek die je voortbrengt achter de piano!

Na 4 jaar conservatorium en 12 jaar pianoles te hebben gegeven ben ik dankbaar dat ik via Keys to Magic mijn kennis over intuïtief pianospelen mag doorgeven."

Zij gingen je voor:

Elly Schillern
Elly Schillern
Een heel andere en leuke manier om piano te leren spelen of om opnieuw te beginnen na heel lang niet gespeeld te hebben....voor mij is mijn piano geen meubelstuk meer maar wordt weer dagelijks gebruikt !!! Een aanrader!!!
Nelly Pierreux
Nelly Pierreux
Hun enthousiasme, zachtheid, bereikbaarheid, openheid en begrip, los van hun vanzelfsprekende professionaliteit, hebben eindelijk mijn weerstand, ondanks het verlangen, voor 99% weggewerkt. De beginnerscursus in sneltrein doorlopen en nu, met veel geduld pianobevrijding aan het laten gebeuren. Ook "entrance" staat al te wachten. Stilaan ontmoet mijn enthousiasme het hunne. Bedankt Sabine en Folkert.
Irene Kikstra
Irene Kikstra
Wat mij deed besluiten om de cursus pianobevrijding aan te schaffen is dat ik wel speelde, maar bleef hangen bij bepaalde liedjes en stukken. Ik wilde graag, als er ergens een piano staat, zonder vrees gaan zitten en spelen, zonder de angst dat iedereen op me let en zonder angst om fouten te maken . Dit is een heel eind gelukt. Ik heb weer veel plezier in het spelen, zit dagelijks soms uren, soms maar 10 minuten te spelen. En soms ook een paar dagen niet. Je krijgt veel info over akkoorden en harmonie, en veel ruimte voor eigen invulling. Ik denk, dat ik ook door vaker te spelen, en de lessen waar ik op terug kan vallen, ook van Entrance, een hele sprong heb gemaakt. Bedankt Sabine en Folkert, voor de rustige manier van de uitleg en ook toch het interactieve deel, met de groepslessen en altijd antwoord op je vragen. En voor het feit dat ik weer heel veel plezier heb gekregen in pianospelen!
kitty schaap
kitty schaap
Mooi verzorgde cursus met zeer goed te volgen werkbladen en filmpjes. En het werkt nog ook. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren. Daar wordt alles mooier van. En dat is een grote verworvenheid.
Marjolein van Hout
Marjolein van Hout
De groepslessen zijn altijd verrassend. Gisteren had ik eigenlijk niet zo'n zin maar ging toch meedoen. En dan is het toch heel bijzonder dat er al improviserend met een paar aanwijzingen je hele mooie muziek maakt en kan genieten van de piano! Bedankt !
ria wolbink
ria wolbink
Top 🎹 pianoles. Het zorg dat ik echt weer een uurtje speel met creatieve input die makkelijk te volgen is. Even weg en op muziekpad waar je echt blij van wordt en op een leuke manier wat van leert.
Kirsten Van Der Schueren
Kirsten Van Der Schueren
Het is heel fijn om op deze manier met pianospelen bezig te zijn. Ik geraak heel erg geïnspireerd om mijn eigen ding te kunnen doen op piano. Het gaat stap voor stap, op je eigen tempo en zo kunnen spelen is fantastisch. Je krijgt een heleboel tips om zelf naar hartelust te kunnen spelen op je eigen niveau.
Sandra Knaap
Sandra Knaap
De beginnerscursusvolg ik naast klassieke lessen en zorgen voor een fijne, vrijere afwisseling. Ik doe ze op mijn eigen tempo, wanneer ik zin heb. Aanrader! Sandra.
Maarten J Eykman
Maarten J Eykman
Een heel fijne cursus piano improvisatie. Rustig uitgelegd, breder dan je verwacht en veel resultaat. Kennis van pianospelen is geen must, wel een pre.

De 5 hoofdthema's:


Magisch pianospelen
Binnen no-time ervaar je de vreugde van het pianospelen. Je mag vrij spelen, we leren je improviseren. Niks moet, alles mag. Ontdek de mogelijkheden van de piano, met nieuwsgierigheid en plezier!


Aan de slag
Meer kunnen genieten van het proces van leren pianospelen. Je krijgt oefentips om met meer focus én ontspanning te kunnen spelen. Vind de manier van spelen en oefenen die voor jou het beste werkt.


Gouden grepen
Krijg inzicht in muziekharmonie, leer welke noten er mooi bij elkaar passen, hoe je een nieuwe wending geeft aan je muziek. Tips om je improvisaties vorm te geven, sprekender te maken en tot volle bloei te laten komen.


In harmonie met je piano
Aandacht voor jou als pianist en je relatie met de piano. Leer omgaan met perfectionisme, zelfkritiek of oordelen over je spel. Vind de piano als een plek waar je kunt “thuiskomen” en lekker tot ontspanning kunt komen.


Creativiteit & compositie
Laat je creativiteit stromen, maak je eigen muzikale composities. Werk aan jouw unieke muzikale repertoire en ontwikkel je als muzikaal kunstenaar. Geniet van het gevoel van eigenaarschap over je piano en je muziek en deel dit (als je wilt) met anderen!

Dit kun je verwachten van Keys to Magic

Het is een online programma bestaande uit videolessen, werkbladen en live coachingcalls met de groep. Alle live sessies worden opgenomen, dus het is nooit erg als je een bijeenkomst mist.

Elke maand komen er nieuwe lessen beschikbaar en bouwen we verder op de diverse thema’s. Hier hebben wij een duidelijke plan voor, maar we vullen ook aan met wat we terughoren aan ervaringen.

Ook ontvang je:

Meditaties & ondersteuning voor het loslaten van patronen en het vinden van nieuwe wegen en mogelijkheden in het pianospelen. Techniekoefeningen voor meer souplesse en stevigheid in je vingers. Werkbladen waarin alle oefeningen nog eens duidelijk staan uitgeschreven, zowel visueel als in notenschrift. Mooie nieuwe stukken, geschreven door Sabine of Folkert, om te leren spelen. Meestal ook bedoeld als uitgangspunt voor jou om te kunnen improviseren of je eigen draai eraan te kunnen geven.

Je investering voor Pianobevrijding is 880 euro. Betalen in 3 of 6 maandelijkse termijnen is mogelijk.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de cursus + toegang tot onze maandelijkse live groepsles.

Je bent van harte welkom in ons programma en we kijken er naar uit je daar te zien!

Geweldig! Ik doe mee

100% tevredenheidsgarantie

Als het programma je om wat voor reden dan ook niet bevalt, kun je binnen 14 dagen na de start van het programma stoppen en krijg je je gehele investering terug. We durven dit aan te bieden omdat we weten dat dit programma (met de juiste intentie en commitment) enorm waardevol zal zijn voor jouw muzikale ontwikkeling.

Veelgestelde vragen

Ik heb al heel lang niet gespeeld, is dit ook voor mij geschikt?
Zeker. Als jij het gevoel hebt dat je weer wilt beginnen, maar op een andere, meer ontspannen en creatieve manier, dan is Pianobevrijding echt iets voor jou.

Ik heb al veel ervaring, en kan al goed spelen. Zal ik genoeg uitdaging vinden? Of: Ik weet niet zeker of ik goed genoeg kan spelen, maar het lijkt me wel heel leuk. Is dit ook voor mij geschikt?
Keys to Magic is er voor iedere pianist die voelt dat er meer diepgang en vrijheid te ontdekken is in zijn of haar spel. Wij werken veel met mensen die op wat voor manier dan ook een beetje vastgelopen zijn of zin hebben om meer plezier te ervaren in het pianospelen. We bieden de oefeningen aan op zo’n manier dat jij op jouw niveau mee kunt doen. Twijfel je of het aansluit bij wat je al hebt aan ervaring? Neem dan vooral even contact met ons op, dan denken we met je mee! Sta je nog helemaal aan het begin van je reis met de piano, dan raden wij je aan om een kijkje te nemen naar onze 8-weekse Beginnerscursus Intuïtief Pianospelen.

Hoeveel tijd ben ik er straks ongeveer mee bezig?
Ga ervan uit dat je ongeveer 2 tot 2,5 uur per week tijd kunt besteden aan de lessen en het oefenen. Dus ongeveer een halfuurtje per dag. We verleggen de focus van 'moeten' naar ontspannen pianomomenten voor jezelf. De looptijd van dit traject is 6 maanden (daarna onbeperkt toegang). Elke maand ontvang je 10 tot 12 duidelijke en heldere lessen. Daarnaast is er een leuke maandelijkse live online groepsles (+ opname als je er niet live bij kan zijn)

Hoelang heb ik toegang tot de lessen?
De lessen blijven onbeperkt beschikbaar, je blijft toegang tot je online leeromgeving houden. Ook alle werkboeken, meditaties en opnames van de live sessies blijven beschikbaar.

Ik heb nog een andere vraag, waar kan ik die stellen?
Je kan hier een berichtje voor ons achterlaten. Je mag ook altijd even bellen, laat dan even hier je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Duidelijk, ik meld me aan!

Ook zij gingen je voor:

Hilde

Ik geniet zo van het piano programma dat jullie hebben samengesteld... Het is een verademing om te merken dat het me lukt om te spelen op de piano en dat het zo mooi klinkt... Ik die altijd dacht dat ik geen piano kon spelen... Ja ik ben heel blij met de lessen... Dank jullie wel dat jullie het hart hebben gevolgd en afstapt van het schoolse systeem...

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hans

Via een vriend van mij ben ik geïnteresseerd geraakt in Keys to Magic en heb ik mij uiteindelijk aangemeld. De lessen geven mij basis om te leren ontdekken wat ik voel bij wat ik speel en aanraak op de piano. En door de aanvullende tips en oefeningen ben ik zover gevorderd dat ik uiteindelijk nu bijna elke avond wel achter de piano kruip en ook steeds weer nieuwe dingen ontdek. En na gespeeld te hebben het gevoel heb dat ik echt muziek heb gemaakt. Ik ben heel blij dat ik de stap gemaakt heb om mij bij Sabine en Folkert aan te melden.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Marijke

Wat een verademing om op deze manier piano te spelen. zowel Sabine als Folkert helpt je door de nachtmerries heen om met vreugde de piano op een andere manier te benaderen en met grote passie, plezier in de muziek te bespelen. Petje af voor deze methode die met grote zorg is samen gesteld.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hannie

Na een zeer overtuigende proefles besloot ik meteen om me in te schrijven voor het piano-bevrijdingstraject.
Ondertussen heb ik reeds een aantal filmpjes bekeken en pianoflows beluisterd, en de meeste geven me onmiddellijk bruikbare tips om aan de slag te kunnen achter mijn piano. O.a. de 5-minuten-tip en het filmpje over ‘intunen’ zijn echte eye-openers gebleken 🙂
Een grote meerwaarde aan deze lessen in het algemeen, is dat zij focussen op plezier van het piano-spel, op intuïtie en dicht bij jezelf blijven.
Verder voel ik enkel dankbaarheid dat ik jullie cursus heb ontdekt 🙂

⭐️⭐️⭐️⭐️

Marij

Dankzij Sabine en Folkert en hun methode vind ik mijn piano weer prachtig klinken en heb ik me nog nooit zo vrij gevoeld om te spelen. En m.b.t. Improviseren….. Dat durfde ik eigenlijk nooit maar nu wel. Akkoorden onthouden vind ik lastig maar ik merk dat ook dat gemakkelijker wordt. Daarnaast pak ik weer stukken op die ik altijd te moeilijk vond.
De lesomgeving is heel toegankelijk. De masterclasses en groepslessen zijn een extra stimulans. Een voor mij totaal nieuwe vorm van pianoles.
Ik ben ontzettend blij dat zij mijn pad hebben gekruist en ik mij de cursus intuïtief pianospelen cadeau heb gedaan. Een echte verrijking.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anoniem

Het magisch pianospelen is een magische verandering in mijn muziek maken. De cursus is gestructureerd opgezet en wordt zeer duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Sabine vertelt waar zij zelf tegenaan gelopen zijn tijdens hun studie. Dit is voor mij heel herkenbaar. Het fijne is, dat ze de oplossing hiervoor heel goed op me over kunnen brengen met deze cursus. Ik begin nu altijd vanuit rust te spelen en zorg ervoor dat ik eerst mijn hele lichaam voel. Ook heb ik het idee dat ik degene ben die de piano in handen heeft en er alles mee kan. En eindelijk…de ontspanning die ik nooit gevoeld heb omdat ik altijd zo gericht was op het spelen van de noten met het bijbehorende perfectionisme, is er nu! Er is geen faalangst meer, want niks is fout en dat is het leuke! Bij vragen of onzekerheden stuur ik een mail, die altijd beantwoord wordt. Zij weten mijn onzekerheid weg te nemen, waardoor ik daarna weer vrolijk verder kan. Al met al een cursus die mij geen energie kost, maar juist energie oplevert

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Even in het kort

Meld jij je nu aan voor Pianobevrijding van Keys to Magic dan:

Krijg je 6 maanden lang alle tools en begeleiding om vrijheid te vinden in het pianospelen. Na deze 6 maanden behoudt je onbeperkt toegang tot de lessen en de groepslessen. Heb je toegang tot 5 videomodules, waarin we de piano vanuit verschillende invalshoeken zullen benaderen. Maak je deel uit van een fijne, supportive community. Kun je deelnemen aan onze maandelijke groepsles, van ongeveer 1 uur per keer. Hernieuw je je relatie met je piano en zal je muziek weer gaan stromen.

 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ik doe mee!!