Ontdek je innerlijke meesterlijke muzikant

Stel je eens voor...

Je zit achter je piano en speelt moeiteloos nieuwe, betekenisvolle, eigen muziek. Je voelt je zeker over wat je doet. En je kunt je vrij bewegen over de toetsen.

Je voelt je niet meer belemmerd door schuldgevoelens zoals:

Ik oefen te weinig.

Ik ben te laat begonnen met pianospelen.

Ik ben niet goed genoeg of Ik heb geen talent.

Spelen gaat als vanzelf! Vanuit plezier en ontspanning. Vrij.

Pianospelen voelt als thuiskomen.

Keer op keer word je verrast door de muziek die door jouw vingers stroomt.

Want dat mag gewoon! Jij kunt:

Op een unieke manier expressie geven aan wat er leeft in jou Een muzikaal verhaal vertellen Precies die muziek gaan spelen die past en hoort bij jou Moeiteloos en vol plezier pianospelen. In jouw eigen stijl

Ook als je nu denkt dat je:

Niet in staat bent om prachtige, betekenisvolle muziek te maken Niet kunt improviseren Nooit écht zult genieten, door oordelen of perfectionisme over je pianospel De boot hebt gemist en de droom om piano te spelen maar hebt laten varen

Pianospelen mag ook:

liefdevol︎
speels
avontuurlijk
ontspannen
open
💖

 

In plaats van pianospelen als iets zwaars te zien of iets waar je "gewoon talent voor moet hebben" + heel veel tijd in moet investeren, leer jij om pianospelen als iets lichts en leuks te ervaren.

Je ontdekt dat hoe fijner jij je voelt als je achter je piano zit, hoe makkelijker je speelt.

Creativiteit, ontspanning en plezier maken mogen weer hoog op jouw prioriteitenlijstje staan. Je voelt je niet angstig of gefrustreerd als je een foute noot speelt, maar weet er juist een mooie draai aan te geven.

Je geniet telkens weer van pianospelen!

You're not alone

"De overtuiging dat pianospelen hard werken is en eigenlijk alleen weggelegd voor de allerbesten zat er bij ons aardig ingebakken."

Sabine:

Sabine: "Ik speel nu al bijna 21 jaar piano en dat ging altijd met ups en downs. Met heel veel plezier begon ik in 2010 aan mijn studie klassiek piano aan het conservatorium, maar dat leverde ook veel spanning op, angst om te falen en na mijn afstuderen: tegenzin om te spelen.

Pianoles geven doe ik al 10 jaar met veel plezier en toewijding, maar over mijn eigen spel was ik permanent onzeker. Ik twijfelde of ik niet beter gewoon kon stoppen met zelf spelen.

Natuurlijk wilde ik dat niet echt, en per toeval eigenlijk ontdekte ik hoe je ook op een andere manier kunt spelen. Vanuit verbinding. In flow. Creatiever en meer passend bij mij! Ik geniet nu weer 100% van het prachtige instrument de piano."

Folkert:

Folkert: "Op het conservatorium begon ik echt met improviseren op de piano. Ik leerde ontzettend veel, maar het ging niet altijd soepel, want ik zat mezelf soms behoorlijk in de weg bij het spelen. Zelden vond ik het goed genoeg wat ik speelde en mezelf vergelijken met studiegenoten hielp daar ook niet bij.

Pas na het conservatorium ontdekte ik de kracht van intuïtief pianospelen. Wat is het heerlijk om gedachteloos en zonder oordeel te genieten van de muziek die je voortbrengt achter de piano!

Na 4 jaar conservatorium en 12 jaar pianoles te hebben gegeven ben ik dankbaar dat ik via Keys to Magic mijn kennis over intuïtief pianospelen mag doorgeven."

Op een toegankelijke en ontspannen manier ontwikkelen Sabine en Folkert met jou een verrijkende en vernieuwende interactie met de piano. Je wordt begeleid door twee professionele pianisten. Je leert improviseren en krijgt hiervoor tal van kwalitatieve tools aangereikt. Continu verleg je op jouw tempo je grens en staat keer op keer versteld. Hun positieve ingesteldheid wordt voor en door de piano in vele (huis)kamers binnengebracht. Voor alle pianospelers van toepassing: van beginnend tot (ver) gevorderd. Een absolute aanrader! - Ine Blok ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pianobevrijding

Wij hebben een programma ontwikkeld waarin we onze jarenlange ervaring met de piano, ons enthousiasme over intuïtief pianospelen en al onze kennis over het bespelen van dit instrument met je gaan delen. Met als doel dat jij je helemaal vrij voelt in het pianospelen.

We begeleiden je naar vrijheid achter je piano. Je krijgt zelfvertrouwen en tools om je eigen muziek te gaan creëren. Zodat jouw piano nieuw leven ingeblazen krijgt, en jij altijd een fijne manier hebt om jezelf te uiten. Jouw piano wordt geleidelijk jouw favoriete plek waar je ontspanning, voldoening en rust vindt.

Dit kun je verwachten van Pianobevrijding

We nemen je mee op een reis met de piano.

Alle facetten van pianospelen komen aan bod, en we delen al onze expertise en inzichten over pianospelen met je.

Je gaat het plezier van pianospelen (her)ontdekken. We nodigen je uit om je grenzen te verleggen en nieuwe klankwerelden te betreden!

Je leert je verbeeldingskracht in te zetten tijdens het pianopelen. En je ervaart hoe fijn het is om met gevoel te spelen.

Het belangrijkst is dat de JOY van het pianospelen weer helemaal vooraan komt te staan.

Vanuit plezier ontstaat inspiratie en nieuwe interesse.

In Pianobevrijding ga je op een verdiepende en fijne manier aan de slag met het mooie instrument dat bij jou thuis staat.

In het onderdeel 'Aan de slag' leggen we de focus op praktische oefentips, waardoor de klep van jouw piano weer open komt te staan. Je laat je meevoeren door de nieuwe mogelijkheden die de piano voor jou te bieden heeft.

Een stap buiten je comfort zone?

We horen veel mensen zeggen dat het goed is om af en toe buiten je comfort zone te stappen, maar wat wij met Pianobevrijding voor ogen hebben, is dat je je comfort zone op een ontspannen manier vergroot.

Dat je je thuis voelt achter de piano. Waar die ook maar staat. Dat jouw piano voelt als een plek waar je heerlijk tot rust en ontspanning komt en waar je mag genieten van de muziek die uit jouw vingers komt. 💖

Gouden Grepen

In het onderdeel ‘Gouden Grepen’ vergroot je je muzikale vocabulaire en leer je over akkoorden, toonladders, harmonie en muziektheorie aan de hand van praktische oefeningen en heldere voorbeelden.

Omgaan met zelfkritiek en perfectionisme

Een onderdeel van Pianobevrijding dat ons aan het hart gaat is ‘In harmonie met je piano’.

We geven je praktische oefeningen waarmee je leert hoe je op een liefdevolle manier met zelfkritiek en perfectionisme kunt omgaan. Met als doel dat je weer ten volste geniet van de klanken die jij speelt. Dat je jezelf kunt raken met de muziek die jij speelt.

Ik ben jullie nú al zóóó dankbaar voor dit pianotraject! Op de muziekacademie had ik ook al wel leren improviseren en zelf een eenvoudig stukje maken, maar uiteindelijk leidde dat altijd tot mezelf "veroordelen" of "veroordeeld voelen" of niet begrepen voelen en steeds vergeleken worden met andere leerlingen die al op jonge leeftijd hadden leren spelen... In feite heb ik ook al wel wat traantjes gelaten nu aan de piano, omdat ik nu voel dat er wel een totaal andere weg mogelijk is. Mijn man zei al dat hij het zo leuk vindt dat er terug muziek in huis klink. Nu al héél veel dank voor jullie zalige project! - Anouk

Eigen composities

En dan nog een super mooie toevoeging: In ‘Creativiteit & Compositie’ komt alles mooi samen en nemen we je mee in het componeren van een eigen stuk: Werk aan jouw unieke muzikale repertoire en ontwikkel je als muzikaal kunstenaar.

Geniet van het gevoel van eigenaarschap over je piano en je muziek en deel dit (als je wilt) met anderen!

Kortom: dit wordt een magische reis!

Klik hier om je aan te melden voor Pianobevrijding

 

Ik hoef niet verder te lezen, ik doe mee!

De vijf pijlers van Pianobevrijding


Magisch pianospelen
Binnen no-time ervaar je de vreugde van het pianospelen. Je mag vrij spelen, we leren je improviseren. Niks moet, alles mag. Ontdek de mogelijkheden van de piano, met nieuwsgierigheid en plezier!


Aan de slag
Meer kunnen genieten van het proces van leren pianospelen. Je krijgt oefentips om met meer focus én ontspanning te kunnen spelen. Vind de manier van spelen en oefenen die voor jou het beste werkt.


Gouden grepen
Krijg inzicht in muziekharmonie, leer welke noten er mooi bij elkaar passen, hoe je een nieuwe wending geeft aan je muziek. Tips om je improvisaties vorm te geven, sprekender te maken en tot volle bloei te laten komen.


In harmonie met je piano
Aandacht voor jou als pianist en je relatie met de piano. Leer omgaan met perfectionisme, zelfkritiek of oordelen over je spel. Vind de piano als een plek waar je kunt “thuiskomen” en lekker tot ontspanning kunt komen.


Creativiteit & compositie
Laat je creativiteit stromen en maak je eigen muzikale composities. Werk aan jouw unieke muzikale repertoire en ontwikkel je als muzikaal kunstenaar. Geniet van het gevoel van eigenaarschap over je piano en je muziek en deel dit (als je wilt) met anderen!

Praktisch

Pianobevrijding is een programma van 6 maanden, elke maand ontvang je 10 tot 12 lessen. Daarna behoud je onbeperkt toegang tot alle lessen.

Een groot voordeel is dat je Pianobevrijding thuis kunt volgen en je kunt de lessen zo vaak bekijken als je wilt.

“Ik vind deze online lessen eigenlijk veel fijner dan gewone lessen want ik voel me niet bekeken en kan altijd even terug als ik iets vergeten ben en het oefenen doe ik voor mezelf en niet voor de “juf". Ook vind ik de afwisseling tussen jullie twee erg fijn want jullie hebben toch jullie eigen manier van lesgeven. Twee leraren in een dus en dat is erg prettig.” - Kathinka

Uniek aanbod 💖

Met de juiste instelling en toewijding zorgt Pianobevrijding voor een transformatie in het pianospelen. 🦋 Dit merken we bij ons zelf, maar ook bij onze cursisten.

Het is tijd voor meer van jouw muziek! En daarom doen we je vandaag een aanbod waarvan we ons zelf afvroegen: Gaan we dit echt doen? Het antwoord is JA!

Vandaag staan de deuren van Pianobevrijding voor je open en kun je meedoen voor de symbolische investering van 2.000 euro 880 euro!

Je krijgt onbeperkt toegang tot Pianobevrijding. 💫

Voel je dat dit voor jou is? Je bent van harte welkom om dit te gaan ervaren! 💖 🎹 🎶

Klik hier om je aan te melden voor Pianobevrijding

 

Bonus 1: Toegang tot de Beginnerscursus Intuïtief Pianospelen t.w.v. 197 euro

Sta je nog aan het begin met je reis met de piano? Leer de basis van het pianospelen in deze super fijne instapcursus. Naast intuïtieve oefeningen ligt de focus op de basis van het pianospelen: een gezonde houding van je vingers en soepel pedaalgebruik. De intuïtieve oefeningen uit de Beginnerscursus zijn zowel geschikt voor beginnende als gevorderde pianisten.

Klik hier om je aan te melden voor Pianobevrijding en ontvang ook de Beginnerscursus Intuïtief Pianospelen

Bonus 2: alle opnames van onze groepslessen

Ook krijg je toegang tot de opnames van meer dan dertig inspirerende groepslessen (en dat aantal blijft toenemen).

De groepslessen geven je nieuwe muzikale ideeën en ruimte voor jou en je piano. Bekijk deze mooie video van Lisette die ze aan de hand van een van onze groepslessen maakte:

Klik hier om je aan te melden voor Pianobevrijding en ontvang ook toegang tot alle opnames van onze groepslessen.

Bonus 3: Onbeperkt toegang tot de Keys to Magic community

Het is een stuk simpeler om zelf lekker aan de slag te gaan, als je dat ook ziet bij anderen. In Pianobevrijding kun je kennis maken met andere pianisten via onze online community: Een veilige plek om je inzichten en muziek te delen en inspiratie op te doen van andere deelnemers.

Klik hier om je aan te melden voor Pianobevrijding en krijg ook toegang tot de Keys to Magic Community

Ook ontvang je:

Meditaties & ondersteuning voor het loslaten van patronen en het vinden van nieuwe wegen en mogelijkheden in het pianospelen. Techniekoefeningen voor meer souplesse en stevigheid in je vingers. Werkbladen waarin alle oefeningen nog eens duidelijk staan uitgeschreven, zowel visueel als in notenschrift. Mooie nieuwe stukken, geschreven door Sabine of Folkert, om te leren spelen. Bedoeld als uitgangspunt voor jou om te kunnen improviseren of je eigen draai eraan te kunnen geven.

 

 

Je investering voor Pianobevrijding is 2000 euro tijdelijk 880 euro.

Je krijgt onbeperkt toegang tot het programma.

Je bent van harte welkom in Pianobevrijding en we kijken er naar uit je daar te zien!

Geweldig! Ik doe mee

Waarom onze methode uniek is

Keys to Magic online pianoles

Een mix tussen coaching én praktische pianolessen
In de meeste reguliere pianolessen is er aandacht voor het notenschrift, spelen met akkoorden en de juiste techniek en houding aannemen. Ook wij geloven dat dit belangrijke onderdelen zijn. Door onze ervaring als pianist en pianodocent weten we dat er ruimte nodig is om beperkende gedachtes over je eigen spel los te kunnen laten. Door meditatieve en creatieve oefeningen kan de muziek weer écht gaan stromen. Zodat jij en jouw pianospel vleugels zullen krijgen!

Keys to Magic online pianoles

Focus op jou als pianist
Keys to Magic onderscheidt zich van andere online pianocursussen door de focus op jou als pianist. Wanneer jij je echt goed voelt als je achter je piano zit en de muziek door je heen laat stromen, zul je verrast worden door de prachtige muziek die je speelt.

Keys to Magic online pianoles

Eigen tempo
Het unieke van dit traject is, naast de inhoud, de vorm: je leert online in je eigen tempo. Je doet mee op je eigen niveau en na afloop van de 6 maanden behoud je onbeperkt toegang tot het programma.

Keys to Magic online pianoles

Groepslessen
Gedurende de 6 maanden van Pianobevrijding organiseren we maandelijks een inspirerende online groepsles: Fijne momenten om even in te checken, vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en bij te sturen waar nodig. Deze sessies duren ongeveer 1 uur per keer. Als je daar niet live bij kunt zijn, is dat niet erg, want er komt altijd een opname beschikbaar.

Keys to Magic online pianoles

Heb je tijdens het traject vragen of wil je je successen delen?
We staan tijdens het Pianobevrijding traject tot je beschikking via e-mail, in de community of tijdens de groepslessen.

Dit is precies voor mij!

Zij gingen je voor:

Hilde

Ik geniet zo van het piano programma dat jullie hebben samengesteld... Het is een verademing om te merken dat het me lukt om te spelen op de piano en dat het zo mooi klinkt... Ik die altijd dacht dat ik geen piano kon spelen... Ja ik ben heel blij met de lessen... Dank jullie wel dat jullie het hart hebben gevolgd en afstapt van het schoolse systeem...
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hans

De lessen geven mij basis om te leren ontdekken wat ik voel bij wat ik speel en aanraak op de piano. En door de aanvullende tips en oefeningen ben ik zover gevorderd dat ik uiteindelijk nu bijna elke avond wel achter de piano kruip en ook steeds weer nieuwe dingen ontdek. En na gespeeld te hebben het gevoel heb dat ik echt muziek heb gemaakt. Ik ben heel blij dat ik de stap gemaakt heb om mij bij Sabine en Folkert aan te melden.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Marijke

Wat een verademing om op deze manier piano te spelen. zowel Sabine als Folkert helpt je met vreugde de piano op een andere manier te benaderen en met grote passie, plezier in de muziek te bespelen. Petje af voor deze methode die met grote zorg is samen gesteld.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Veelgestelde vragen

Ik heb al heel lang niet gespeeld, is dit ook voor mij geschikt?
Zeker. Als jij het gevoel hebt dat je weer wilt beginnen, maar op een andere, meer ontspannen en creatieve manier, dan is Pianobevrijding echt iets voor jou.

Ik heb al veel ervaring, en kan al goed spelen. Zal ik genoeg uitdaging vinden? Of: Ik weet niet zeker of ik goed genoeg kan spelen, maar het lijkt me wel heel leuk. Is dit ook voor mij geschikt?
Keys to Magic is er voor iedere pianist die voelt dat er meer diepgang en vrijheid te ontdekken is in zijn of haar spel. Wij werken veel met mensen die op wat voor manier dan ook een beetje vastgelopen zijn of zin hebben om meer plezier te ervaren in het pianospelen. We bieden de oefeningen aan op zo’n manier dat jij op jouw niveau mee kunt doen. Ook krijg je toegang tot onze Beginnerscursus Intuïtief Pianospelen, waarin we je meenemen in de basis van het (intuïtieve) pianospelen). Daarin gaan we het ook hebben over een gezonde houding van lichaam en vingers.

Hoeveel tijd ben ik er straks ongeveer mee bezig?
Ga ervan uit dat je ongeveer 2 tot 2,5 uur per week tijd kunt besteden aan de lessen en het oefenen. We verleggen de focus van 'moeten' naar ontspannen pianomomenten voor jezelf. De looptijd van dit traject is 6 maanden (daarna krijg je onbeperkt toegang). Elke maand ontvang je 10 tot 12 duidelijke en heldere lessen. Daarnaast is er een leuke maandelijkse live online groepsles.

Hoelang heb ik toegang tot de lessen?
De lessen blijven onbeperkt beschikbaar, je blijft toegang tot je online leeromgeving houden. Ook alle werkboeken, meditaties en opnames van de live sessies blijven beschikbaar.

100% tevredenheidsgarantie

Als het programma je om wat voor reden dan ook niet bevalt, kun je binnen 14 dagen na de start van het programma stoppen en krijg je je gehele investering terug. We durven dit aan te bieden omdat we weten dat dit programma (met de juiste intentie en commitment) enorm waardevol zal zijn voor jouw muzikale ontwikkeling.

Duidelijk, ik meld me aan!

Voel je thuis achter je piano. Waar die ook maar staat. In Pianobevrijding leer jij om van je piano je 'sacred space' te maken. (Of gewoon een fijne plek voor jezelf waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten.) 🎶 😌

Even in het kort

Meld jij je nu aan voor Pianobevrijding van Keys to Magic dan:

Krijg je alle tools en begeleiding om vrijheid te vinden in het pianospelen. Heb je onbeperkt toegang tot Pianobevrijding, waarin we pianospelen vanuit nieuwe invalshoeken zullen benaderen. Maak je deel uit van een fijne, supportive community. Kun je deelnemen aan onze maandelijkse online groepsles, van ongeveer 1 uur per keer. Hernieuw je je relatie met je piano en zal je muziek gaan stromen. 💖 💫

 

Je investering voor dit prachtige programma is tijdelijk 2.000 euro 880 euro.

 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ik meld me aan!